ביסוס תפקיד חדש: סמנכ“ל רווחת הפרט
תורגם מתוך אתר האקדמיה הבינלאומית לרפואה, תרגום: עדן אור אלון
Establishing a Chief Wellness Officer Position
שאלות ותשובות
קרוב למחצית מהמטפלים בארה“ב מראים תסמינים כלשהם הקשורים לשחיקה, מצב המשפיעה על כלל ההליכים הטיפוליים.
שחיקה יכולה להשפיע על כלל עובדי הבריאות, אך היא נפוצה בעיקר בקרב מטפלים.
הגורמים הדומיננטיים המוקדמים המובילים לשחיקה הם פקטורים ברמת הארגון ולאו דוקא פקטורים ברמת המטפל כאינדיבידואל. שחיקה מונעת על ידי:
-
עומס עבודה גבוה
-
חוסר יעילות של תהליכי העבודה (workflow), בעיקר כאשר היא קשורה לעיצוב וליישום של גיליון המטופל (EHRs)
-
עליה בזמן שמבוזבז על תיעוד רשומות
-
כמות גדולה של הודעות בתיבת המייל
-
אובדן משמעות בעבודה
-
בידוד חברתי בעבודה
-
אובדן שליטה על סביבת העבודה
-
שינוי בתרבות הארגונית מערכים הקשורים בבריאות לערכים תאגידיים
-
-
סיבות הקשורות באיכות: שחיקה משפיע באופן שלילי על איכות הטיפול, בטיחות המטופל, שביעות רצון המטופל ועל היעילות בעבודה. לדוגמא, כל עליה של נקודה בסולם המעריך שלושה תחומים הקשורים לשחיקה (תשישות רגשית, דה פרסונליזציה והישגים אישיים) נמצאה במתאם עם עליה של 3-10% בסבירות לדיווח טעויות רפואיות משמעותיות על ידי מטפלים.
-
סיבות הומניטריות: שחיקה משפיעה על החיים האישיים של בעלי מקצוע בשירותי הבריאות, ונמצאה בקורלציה עם שיעור גבוה יותר של חוסר שביעות רצון, גירושים, שימוש בסמים ובאלכוהול, דיכאון ומוות בהתאבדות בקרב מנתחים וסטודנטים לרפואה.
-
סיבות כלכליות: שחיקה מובילה לתחלופה גבוהה יותר של מטפלים ולירידה במקצועיות בעבודה. לדוגמא, למטפלים שחוקים סבירות גבוהה יותר לעזור את עבודתם הנוכחית או להפחית את משרתם למשרה חלקית בהיקף דומה למטפלים שאינם שחוקים. החלפת מטפלים שחוקים שעזבו את מקום עבודתם כרוכה בעלויות משמעותיות לארגון. לדוגמא, בארגון המונה 500 מטפלים עם שיעור תחלופה שנתי של 7% ועלויות החלפה טיפוסיות בגובה של $ 500,000 למטפל. ארגון זה עתיד להוציא מעל חמישה מיליון דולרים בשנה על תחלופת מטפלים הקשורה בשחיקה.
-
מחשבון אינטראקטיבי
מטפלים שחוקים נוטים יותר להפחית את היקף המשרה שלהם למשרה חלקית כמנגנון התמודדות ראשון. מחקרים מראים שעל כל עליה של נקודה אחד בשחיקה (בסולם תשישות רגשית שנע בין 1-7) יש קשר לעליה של 30-40% בסבירות שמטפל יפחית את היקף המשרה בשתיים הקרובות.
מטפלים שחוקים עלולים לבצע יותר טעויות רפואיות. עליה של נקודה אחת באחד מתחומי השחיקה מעלה את הסבירות לטעויות רפואיות ב 11%. מטפלים שחוקים מזמינים יותר בדיקות, מוסרים יותר הפניות ורושמים יותר תרופות. עבור מטפל המותש רגשית, יכולה זו להיות דרך מקובלת חברתית לסיים פגישה עם מטופל.
ככל שלמטפל שביעות רצון גבוהה יותר כך המטופל מרוצה יותר מהטיפול שניתן לו ומחוייב יותר להמלצות הטיפוליות.
מטפלים המרוצים מהקריירה שלהם יעילים יותר בעבודה של שיפור התנהגויות תומכות בריאות עם המטופלים שלהם. התנהגות שלה הפוטנציאל להנמיך עלויות טיפול כלליות. למשל, מטופלים של מטפלים בעלי שביעות רצון גבוה מחוייבים יותר לטיפול התרופתי וכן להמלצות הנוגעות לתזונה ולפעילות גופנית, שקיבלו מהמטפל שלהם.
מטפלים בעלי שביעות רצון גבוהה מסוגלים לתרום יותר לארגון אליו הם משתייכים במספר רב של דרכים: עשיית ”המאמץ הנוסף“ עבור המטופלים שלהם, מעורבות בפרוייקטים איכותיים שיכולים לשפר את סביבת העבודה. כמו כן, הם יכולים לפשט את דרך העבודה ולאפשר טיפול איכותי, פשוט יותר, בטוח יותר ומותאם אישית.
בנוסף, צוות עבודה מעורב שתהליכי העבודה שלו עברו אופטימיזציה הוא צוות יעיל יותר בשליטה על עלויות הבריאות של החברה. מחקר אחד העריך שאם כל שיטות העבודה וההליכים המקצועיים של צוותי הטיפול יאמצו את הגישה המקצועית של מטפלים בעלי תפקוד גבוה, עלויות הבריאות יפחתו ב 12.5%.רוב התעשיות מודעות לחשיבות מיקסום וניצול היכולות של העובדים המוכשרים ביותר שלהן. מערכת הבריאות היא יוצאת דופן. ובכל זאת, באמצעות הערכה מחודשת של ההנחה הנוכחית בנוגע לקיום כמות מינימלית של צוות העובדים, הוספת עלויות שחיקת מטפלים והחלפת מטפלים שהפחיתו אחוזי משרה או שעזבו, לארגון יש ההזדמנות לניצחון משולש: ניצחון המטופל, ניצחון צוות העובדים, וניצחון עבור הארגון.
נסו לחשוב על מצב היפותטי של 6,000 מטופלים:
בקליניקה א‘ יחס מטפלים לעובדים התומכים בצוות המטפל עומד על 1:1. במדגם של 1,500 מטופלים נדרשים 4 מטפלים ו 4 עובדים התומכים בצוות המטפל. עלות המשכורות בתרחיש זה היא 1,200,000 $.
בקליניקה ב‘ יחס מטפלים לעובדים התומכים בצוות המטפל עומד על 1:2 לטובת עובדים התומכים בצוות המטפל. במדגם של 2,000 מטופלים נדרשים 3 מטפלים ו 6 עובדים התומכים בצוות המטפל. עלות המשכורות בתרחיש זה היא 1,050,000 $.
הערכת שכר:
-
מטפל: 250,000 $
-
עובד התומך בצוות המטפל: 50,000 $
-
שאלות ותשובות
במילותיהם של מטפלים, מנהל המקדם שביעות רצון מקצועית:
-
מחזיק את פיתוח הקריירה שלי יחד איתו ואצלו
-
מעניק לי השראה לעשות את המקסימום שלי
-
מחזק ומאפשר תחושת מסוגלות בביצוע העבודה שלי
-
מעוניין בדעתי
-
מעודד עובדים להציע רעיונות לשיפור
-
מתייחס אלי בכבוד ובהגינות
-
מספק משוב והדרכה המועילים לביצועיים המקצועיים שלי
-
מכיר בעבודתי הטובה כאשר היא מבוצעת כהלכה
-
מיידע אותי על שינויים המתרחשים בארגון
-
מעודד אותי לפתח את היכולות והכישרונות המקצועיים שלי
-
מספר דרכים יכולות לאפשר למטפלים לבנות גשרים חזקים ועמידים בינם לבין ההנהלה:
-
יש לבסס ”יצירה משותפת“ כגישה הסטנדרטית להתחלת פעולות בארגון, כולל נושאים כמו רגולציה ומדיניות בארגון. באמצעות גישה של ”יצירה משותפת“, מדיניות הארגון נוצרת בשילוב דגשים הן של מנהלי הארגון והם של אלו שיושפעו ממדיניות זו.
-
בחר ”לחזק ולעודד“ במקום ”לעצב ולפרוס“ או ”לפקוד ולשלוט“ כאשר מחילים הוראות חדשות בארגון. שיטה זו מצריכה התאמה אישית של ההוראות בתוך תהליכי העבודה הסטנדרטים. למשל, במקום לפתח תבנית סטנדרטית עבור תדרוך יומי המחייבת את כל בעלי התפקידים, הזמן כל סוג תפקיד לפתח את התבנית המתאימה לו וליצור את הזמן, המקום ותוכן התדריך שמתאים לו ולתהליכי העבודה שלו בצורה הטובה ביותר.
-
יש לפתח פלטפורמה שתאפשר למטפלים לתקשר אתגרים יום יומיים שלהם ולהציף במהירות בעיות מפתח מהעבודה בשטח אל המנהלים הבכירים שביכולתם לגשת לבעיות אלו ולפתור אותן.
-
שאלות ותשובות
מחוייבות לרווחת הצוותים המטפלים יכולה להיות מובעת במספר דרכים:
-
ניסוח חזון הארגון המציג את תפיסת העולם ומשימת הארגון, שבתוכם נכללת רווחת הצוות המטפל
-
חינוך הדרג הניהולי בנודע להשפעה החיובית של שיפור וקידום ההנאה, התכלית והמשמעות של מטפלים בעבדוה על משימת הארגון, כולל איכות הטיפול, חווית המטופל, הישארות המטפלים בארגון והוצאה כלכלית נמוכה יותר בשורה התחתונה. חלוקת האחריות על רווחת הצוות המטפל.
-
יצירת הקשר בין סקירת ביצועי המנהיגות לבין שיפור ברווחת המטפלים היא כלי חזק המניע שינוי. בדרך זו, נמנע שיפור של חלק מצומצם מתחומי הארגון , כמו היענות ובטיחות המידע, שלא תמיד תואמים את מטרות הארגון, במחיר של מטרות אחרות של הארגון, כמו שביעות רצון מטופלים, פרודוקטיביות או רחוות הצוותים המטפלים לדוגמא, הערכת המנכ"ל וכלל הדרג הבכיר על שיפור רווחת הצוותים הטיפוליים כחלק מהערכת הביצועים השנתיים מרגע שקיימת תשתית לאחריות משותפת, יש לעודד וליצור הזדמנויות עבור מנהלי האדמיניסטרציה והמחלקות השונות לשתף פעולה אחד עם השני לטובת פיתוח תוכנית לשיפור רווח צוות העובדים, אחריות משותפת למען רווחה במגוון תחומי אחריות של הנהלת הארגון עוזרת לבסס אמון בין צוות העובדים.
המפתח להצלחה הוא זיהוי יעיל של אמון, אומץ וכן עידוד וחיזוק עובדים על ידי הדרג הניהולי.
שאלות ותשובות
תוכנית צעדים (STEPS) יכולה לספק הדרכה, כלים מעשיים, ומידע מעשי זמין להורדה, כולל דוגמאות למדיניות, רשימות עבודה ומדדים לכל התערבות. צוות תרגול או תוכנית פיילוט יכולים לעבור הערכה מעשית (זה קישור להערכה) של תוכנית צעדים (STEPS) כדי להבין היכן נמצא הארגון שלהם ולעזור בהחלטה היכן כדאי להתחיל בכדי לשפר אותו. ארגונים רבים מצאו ששילוב מטופלים ומשפחות בתהליכי השינוי מובילים לתוצאים טובים יותר.
שינוי טכניקות ניהול, כמו LEAN, PDSA (אלו קישורים למאמרים) או חיזוק ההקשבה Listen-sort-empower (קישור) יכולים לעזור בחיזוק היכולת של צוות העובדים לבחור איזו בעיה לפתור כמו גם הדרך בה הם יכולים, בתמיכת מנהלי הארגון, למצוא פיתרון לבעיה ולהעריך את טיבו. חשיבות רבה נודעת לקיום שליטה מסוימת של העובדים על ביצוע העבודה, הן ברמה היום יומית והן בזמנים בהם יש שינוי משמעותי של תהליכי עבודה.
שאלות ותשובות
להרבה מספקי התוכנה היכולת ליצר מידע DATA הקשור בשימוש בגיליון המטופל. מידע זה יכול לספק תובנות בנודע ללחוסר יעילות, סביב מילוי גיליון המטופל (EHRs), שיש לשפר. למשל, ארגון יכול להעריך את הזמן המבוזבז על מילוי גיליון המטופל, ואז להפחית אותו על ידי שימוש בתוכנית ניהול זמן in basket management (זה קישור). מדידות טרם ביצוע ולאחר ביצוע התוכנית יכולות להראות את השפעת השינויים שבוצעו בעקבות התוכנית ושעזרו לארגון.
ניטור מידע DATA הקשור בשימוש בגיליון המטופל יכול לזהות מטפלים יעילים מהם יכולים אחרים ללמוד. מידע DATA כזה יכול גם לזהות מטפלים בסיכון גבוה לשחיקה (אלו שבמשך שעתיים מהזמן האישי שלהם בכל ערב מילאו גיליונות מטופלים), כמו גם מטפלים שיכולים להרוויח משינוי תהליכי העבודה שלהם או מהאצלת סמכויות לצוות שלהם. למשל, מטפל שבאופן משמעותי מבזבז יותר זמן בביצוע הוראות בהשוואה לעמיתים לו ירוויח מהאצלת סמכויות של חלק מעבודה זו לצוות שלו.במיון גראנט פאס Grants Pass חושבה עלות של $ 8 למטופל במידה ועוזר הרפואה לוקח מהמטופל חלק מההיסטוריה הרפואית לעומת עלות של $ 32 למטופל במידה ועבודה זו נעשית על ידי המטפל.
חשב את עלויות המידע ההתחלתי שנלקח על ידי עוזר רפואה בהשוואה למטפלים:
עוזר רפואה - תעריף לשעה $ 25 | זמן פר מטופל 10 דק | מטופלים ליום 20 | עלות כוללת כ $ 80 ליום
מטפל - תעריף לשעה $ 150 | זמן פר מטופל 10 דק | מטופלים ליום 20 | עלות כוללת כ $ 500 ליום
בנוסף, קיימות עלויות בלתי ישירות שנובעות מירידה בשביעות רצון מטפלים ובהישארות מטפלים בתפקידם כאשר מטפלים מבצעים פעולות חזרתיות שלא דורשות את ההכשרה שלהם
שאלות ותשובות
-
גישה לאוכל ולמשקאות בריאים
-
ניתן להציע תרגול באכילה מודעת ולאפשר זמן לתרגל טכניקות אלו
-
התקנת מתקנים שיאפשרו להתאמן בתוך הארגון
-
התקנת מקלחות לעובדים בארגון, כך שעובדים יוכלו להגיע לעבודה באופניים, בריצה או להתאמן במהלך ההפסקה בעבודה
-
אפשר הזדמנויות נוחות לתרגול יוגה, טאי צ‘י, מיינדפולנס או תרגולים שיטפחו את החוסן הנפשי
-
ביסוס חדרי ”התאוששות והתארגנות מחדש“ שקטים עבור מטפלים שיוכלו להגיע אליהם אחרי אירועים מלחיצים בעבודה
-
פיתוח תוכנית תמיכה בין עמיתים לעבודה peer support program (זה קישור) שתכשיר מטפלים להקשיב לאירועים שחווים עמיתיהם לעבודה מתחת לפני השטח כמו טראומה מתביעה, טעות רפואית, חששות בעבודה ועוד.
-
הרחבת יעוץ שנתי עם מומחה פיננסי דרך סקירה שנתית של הבריאות הפיננסית
-
הכלל דאגה עצמית בקוד האתי של הארגון
-
ביסוס שירותי טיפולים פסיכולוגיים אחרי שעות עבודה, מחוץ למקום העבודה ובאופן חסוי
-
הכלל מצגות הנוגעות לחוסן נפשי ורווחה אישית של המטפלים בלוח השנה של מצגות המועברות בארגון או בדרכים אחרות בהן הארגון מעביר מצגות לצוותים המטפלים
-
למד חמלה וחמלה עצמית
-
יצירת תשתית ארגונית להנאה בעבודה ברפואה
הקמת תפקיד של מנהל בריאות ראשי
מפת הדרכים של מנהל הבריאות הראשי
CLER מסלולים למצוינות: ציפיות ללמידה קלינית מיטבית
סביבה להשגת טיפול בטוח ואיכותי במטופל - גרסה 2.0
יצירת תשתית ארגונית להנאה בעבודה ברפואה
הקמת תפקיד של מנהל בריאות ראשי
מפת הדרכים של מנהל הבריאות הראשי
CLER מסלולים למצוינות: ציפיות ללמידה קלינית מיטבית
סביבה להשגת טיפול בטוח ואיכותי במטופל - גרסה 2.0
יצירת תשתית ארגונית להנאה בעבודה ברפואה
הקמת תפקיד של מנהל בריאות ראשי
מפת הדרכים של מנהל הבריאות הראשי
CLER מסלולים למצוינות: ציפיות ללמידה קלינית מיטבית
סביבה להשגת טיפול בטוח ואיכותי במטופל - גרסה 2.0
מחויבות ארגונית מתקדמת
חיזוק, הנהגה והובלה
ביצוע הערכה במקום העבודה
בחינת מדיניות ופרקטיקות
יעול מקום העבודה
טיפול בתרבות החיבור והתמיכה
This is the Brand introductory paragraph. Use this space to describe the brand and share what makes it so special.
Use this space to share reviews from customers about the products or services on offer.
יהיו כפתורים בהמשך הפיתוח
יהיו כפתורים בהמשך הפיתוח
הקדמה
בכדי לשפר בריאות אישית ורווחה בקרב רופאים ובקרב עובדי מקצועות הבריאות, ארגונים צריכים יותר מקיום ועדות רווחה בהתאם לדרישה ותמיכה ברווחת הפרט. ארגוניים חלוצים מייצרים משרות ברמת סמנכ“ל שתפקידן לפתח אסטרטגיות ארגוניות ולהוביל מאמצים ברמת הארגון שנועדו לשפר סיפוק עצמי מקצועי. תפקיד זה נודע בשם סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO). ביסוס תפקיד סמנכ“ל רווחת הפרט סולל את הדרך, עבור ארגונים, לא רק לשיפור רווחת הפרט והבריאות האישית של הצוות, אלא גם את חווית המטופל, תוצאי הבריאות, הישארות בעלי תפקידי מפתח בארגון ועמדה כלכלית חזקה. מודל זה מספק מדריך מקיף באמצעותו תוכל לבסס את סביבת העבודה הדרושה וכן את תפקיד סמנכ“ל רווחת הפרט בארגון שלך.
שמונה צעדים לביסוס תפקיד סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO):
-אמץ את מודל ארבע המטרות.
-הקמת צוות עבודה שיהיה אמון על רווחת הפרט.
-כונן מדוע רווחת הפרט ובריאות אישית חשובות לארגון שלך.
-הבטח את תמיכתם של מנהיגי מפתח בארגון.
-החלט מהו היקף, תפקיד ומיקום סמנכ“ל רווחת הפרט בתוך מבנה הארגון.
-החלט על המשאבים שיהיו נגישים עבור סמנכ“ל רווחת הפרט ויתר הצוות שלו.
-החלט כיצד להעריך את ההתקדמות וההשפעה של סמנכ“ל רווחת הפרט.
-נסח את הגדרת התפקיד וכן את הכישורים הנדרשים מסמנכ“ל רווחת הפרט.
צעד 1: אמץ את מודל ארבע המטרות
צעד סימבולי ראשון בדרך לביסוס תפקיד סמנכ“ל רווחת הפרט הוא הסתת מסגרת העבודה של הארגון מקידום מודל שלוש המטרות למען בריאות (טיפול טוב יותר לפרט, בריאות טובה יותר לקהילה ועלויות נמוכות) לאימוץ מודל ארבע המטרות. שינוי זה מתעדף מאמצים ארגוניים המשפרים את רווחת הפרט והבריאות האישית של צוותי הטיפול בארגון. אימוץ מודל ארבע המטרות מאותת הן למנהיגי הארגון והן לצוות העובדים שהארגון לוקח ברצינות את רווחת הפרט המקצועית.
צעד 2: הקמת צוות עבודה שיהיה אמון על רווחת הפרט
רווחה מקצועית מונעת הרבה יותר מסביבת העבודה ומהתרבות הארגונית בהשוואה למאפיינים אישיים כמו כושר ההתאוששות והיכולת לעבוד חרף קשיים. שינוי משמעותי בסביבת העבודה הוא תולדה של מנהיגות ברמת הנהלת הארגון, אסטרטגיה, תשתית ארגונית, משאבים וגישה מערכתית להנעת התהליך. צוות עבודה אשר אמון על רווחת הפרט, הממונה על ידי הנהגת הארגון, יכול להניח אתה יסודות לתהליך כזה, לרתום למטרה זו מנהיגים נוספים מדרגים נמוכים יותר, ולפתח גישה המתאימה ספציפית לצרכי הארגון.
טבלה 1 - נושאים בטיפול צוות העבודה האמון על רווחת הפרט
נושאים בטיפול צוות עבודה האמון על רווחת הפרט |
הגדר את המצב הנוכחי בארגון |
כונן מדוע רווחת הפרט חשובה לארגון |
החלט מהי ההשפעה של רווחת הפרט על הארגון |
הסבר את הצורך בגישה מערכתית הנוגעת ברווחת הפרט |
החלט לצד מי, מהנהגת הארגון, יש לפעול (כמו, מנכ“ל, סמנכ“ל רפואה ובעלי תפקידי מפתח אחרים) |
החלט מהם היקף ומטרות המאמצים שיבוצעו למען קידום רווחת הפרט |
הגדר מנהיגות עתידית עבור מאמצים אלו |
החלט מהם המשאבים ההכרחיים שיש להקצות |
הגדר מדדי ביצוע שישמשו להערכת התקדמות הארגון |
בכדי להוציא את הפעולות הרשומות לעיל לפועל וכן להניח את הבסיס למשימה חשובה זו, על צוות העבודה האמון על רווחת הפרט להיות פעיל במשך 6-12 חודשים. רבות ממשימות אלו מורחבות בצעדים המפורטים בהמשך.
Q&A | שאלות ותשובות
בארגון שלנו קיימת ועידה העוסקת בבריאות אישית וברווחת הפרט של הרופאים; האם אנו זקוקים בכל זאת לסמנכ“ל רווחת הפרט (CWO)?
כאשר הארגון מכיר בחשיבות רווחת הפרט של הרופאים, וכן בהשפעתה על ביצועי הארגון, לרוב הוא יפעל אחרי תהליך מוכר במאמציו לקדם נושא זה. תהליך זה לרוב מתחיל בכינוס ועידה שתעסוק בבריאות אישית ותפיץ יוזמות שונות שמטרתן לעודד את החוסן הנפשי. מאחר ולרוב ועידות אלו לא מתוקצבות ובמקביל חסרות כל סמכות פורמלית בארגון, הן נוטות לתפקד כיחידה שעניינה איננו הובלת שינויים ארגוניים ארוכי טווח. אחרי שנה עד שנתיים בהן נעשו לסירוגין ניסיונות בלתי מוצלחים להעצמת הבריאות האישית ורווחת הפרט, ארגונים מבינים עי שורש הבעיה נעוץ בסביבת העבודה, ולא בעובד. לכן, על הפיתרון לכלול שינויים בסביבת העבודה ובתרבות הארגונית. תפקיד סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) מוקדש להנעת שינויים ארגוניים ולסיוע במציאת פתרונות כאלו.
צעד 3: כונן מדוע רווחת הפרט ובריאות אישית חשובות לארגון שלך
חלק מהמטרות הכלליות, עבור רוב ארגוני הבריאות, כוללת את שיפור איכות הטיפול, קידום שביעות רצון המטופלים, שמירה על יציבות כלכלית, הפחתת עלויות הבריאות, שיפור הנגישות לשירותי בריאות, וכן גיוס ושימור עובדי בריאות. גוף רחב של ראיות קושר את רווחת הרופאים לכל אחת ממטרות אלו. על צוות העבודה שאחראי לרווחת הפרט לזהות 2-3 הנושאים המצויים בראש סדר העדיפויות של הארגון ושנקבעו על ידי הנהלת הארגון וועידת המנהלים. אחרי כן על צוות העבודה ליצר תקציר של הידע מבוסס הראיות בספרות הקושר את רווחת הפרט של הרופאים עם תוצאים אלו.
נושאים אלו, המצויים בראש סדר העדיפויות של הארגון, יכולים להיות מתורגמים לחמישה טיעוני מפתח: מוסר ואתיקה, כלכלה, הכרה, רגולציה וטרגדיה:
-נושא המוסר והאתיקה מתבסס על האמונה שלארגון נתונה האחריות לדאגה עבור עובדיו כולל המשימה הייחודית של הגנת עובדי הארגון מפני פגיעה ממושכת הנובעת מהמאמץ הכרוך במקצוע בו עוסק העובד.
-נושא המוסר והאתיקה מתבסס על האמונה שלארגון נתונה האחריות לדאגה עבור עובדיו כולל המשימה הייחודית של הגנת עובדי הארגון מפני פגיעה ממושכת הנובעת מהמאמץ הכרוך במקצוע בו עוסק העובד
-נושא ההכרה קשור לרצון של כל ארגון להיות מוכר כארגון מוביל בכל הנוגע לבריאות אישית ולרווחת הרופאים, וזאת על ידי תוכניות כמו תוכנית הנאה מהעבודה ברפואה של ארגון הרפואה האמריקאי (AMA)
-נושא הרגולציה קשור לאמנה הנדרשת מטעם מועצת ההסמכה לבוגרי השכלה רפואית (ACGME), על פיה יש לשים לב ולטפל ברווחת הפרט בקרב ארגוני בריאות המכשירים סטודנטים ובעלי תפקידים שונים
-נושא הרגולציה קשור לאמנה הנדרשת מטעם מועצת ההסמכה לבוגרי השכלה רפואית (ACGME), על פיה יש לשים לב ולטפל ברווחת הפרט בקרב ארגוני בריאות המכשירים סטודנטים ובעלי תפקידים שונים
התייחסות מיוחדת לנושא הכלכלי
בלי קשר לאיזה מהנושאים קשור במיוחד לארגון, על מנהיגי ומנהלי הארגון להבין את הנושא הכלכלי לעומקו. עקב הלחץ הכלכלי האדיר המשפיע על ארגוני בריאות, השקעות פיננסיות ברווחת הפרט של הרופאים חייבות להיות מוצקות ומבוססות.
הנושא הכלכלי הובהר בצורה טובה באמצעות עלויות שחיקת רופאים ותחלופת רופאים. מחקרים ממספר מוסדות מראים כי התשה ממשית (קרי, תחלופת רופאים) מהארגון מוכפלת בקרב רופאים החווים שחיקה מקצועית. העלויות הכלכליות של תחלופת רופאים הן ממשיות וכוללות לא רק את עלויות הגיוס וההחלפה של המטפל, אלא גם את ההפסד בהכנסות בתקופה שבין עזיבת המטפל לבין הגעה למקסימום פקודוקטיביות של המחליף החדש. על אף שעלויות אלו משתנות כתלות בסוג המומחיות, הערכה גסה בקרב כלל תחומי המומחיות עומדת על פי 2-3 מהשכר השנתי של המטפל (כלומר, לפחות 500,000 $ לעזיבת מטפל).
מדידת עלויות שחיקת רופאים
חלק מהמשימות הראשוניות של צוות העבודה האמון על רווחת הפרט צריכות להיות מדידת רווחת הפרט המקצועית והשחיקה בקרב רופאים בארגון, כמו גם היבטים נוספים הקשורים לאלו כגון תחלופת רופאים ועלויות השחיקה (ראה מחשבון עלויות שחיקת רופאים לארגון זה קישור). תוצאות אלו יכולות לשפוך אור ולתת מוטיבציה למנהיגות. למשל, ארגון המעסיק 500 רופאים עם ממוצע שחיקה של 44% ושיעור תחלופת רופאים של 7% יכול לצפות לאבד עד 13 רופאים בשנה עקב שחיקה. באמצעות הערכה שמרנית של עלויות החלפת רופא, ארגון זה עתיד להשקיע, ככל הנראה, יותר מ 5,000,000 $ כדי להחליף רופאים אלו. העלויות הכוללות עבור הארגון עתידות להיות גבוהות יותר, אם נכלול בתוכן את הירידה בשביעות רצון הרופאים, העליה בטעויות מקצועיות ובתביעות בגין רשלנות רפואית, הירידה באיכות הטיפול, בפרודוקטיביות ובמאמץ בעבודה וכן השלכות נוספות הנובעות ממורל ירוד בקרב צוות העובדים
Q&A | שאלות ותשובות
אילו השלכות טיפוליות יש לשחיקת רופאים (כלומר, ירידה באחוזי משרה)?
מחקרי עוקבה פרוספקטיבים הראו כי לרופאים החווים שחיקה סבירות גבוהה יותר להפחתת המאמץ בעבודה המקצועית, עובדה היכולה להוסיף עלויות ניכרות עבור הארגון. מהלך זה נצפה הן בגברים והן בנשים, והוא משמעותי יותר ברופאים מעל גיל 50 בהשוואה לרופאים צעירים יותר.
כיצד שחיקה משפיעה על הסבירות לטעויות בטיפול?
מחקרים הראו גם כי יש קשר תלוי עצימות בין שחיקה לבין התנהגויות המעלות את הסיכון לטעויות בטיפול. כמו כן, מחקרים הציגו דם את הקשר בין שחיקה לבין תביעות בגין רשלנות רפואית.
מהו טיב הקשר בין שחיקה לבין איכות הטיפול?
אולי, חשוב יותר מכל ענין אחר, הוא גוף ראיות רחב הקושר שחיקה לטעויות בטיפול ולאיכות טיפול.
כיצד שחיקה משפיעה על התרבות הארגונית?
בנוסף לעלויות הכלכליות, שחיקת רופאים משפיעה בצורה משמעותית על הרופאים. בין השאר היא מובילה לשחיקה של המקצועיות ושל עבודת הצוות בין הרופאים השונים. תוצאים אלו מערערים את טיבה של התרבות הארגונית, את האלטרואיזם של המטפל ואת המחוייבות שלו לחזון הארגון.
Q&A | שאלות ותשובות
אילו השלכות טיפוליות יש לשחיקת רופאים (כלומר, ירידה באחוזי משרה)?
מחקרי עוקבה פרוספקטיבים הראו כי לרופאים החווים שחיקה סבירות גבוהה יותר להפחתת המאמץ בעבודה המקצועית, עובדה היכולה להוסיף עלויות ניכרות עבור הארגון. מהלך זה נצפה הן בגברים והן בנשים, והוא משמעותי יותר ברופאים מעל גיל 50 בהשוואה לרופאים צעירים יותר.
כיצד שחיקה משפיעה על הסבירות לטעויות בטיפול?
מחקרים הראו גם כי יש קשר תלוי עצימות בין שחיקה לבין התנהגויות המעלות את הסיכון לטעויות בטיפול. כמו כן, מחקרים הציגו דם את הקשר בין שחיקה לבין תביעות בגין רשלנות רפואית.
מהו טיב הקשר בין שחיקה לבין איכות הטיפול?
אולי, חשוב יותר מכל עניין אחר, הוא גוף ראיות רחב הקושר שחיקה לטעויות בטיפול ולאיכות טיפול.
כיצד שחיקה משפיעה על התרבות הארגונית?
בנוסף לעלויות הכלכליות, שחיקת רופאים משפיעה בצורה משמעותית על הרופאים. בין השאר היא מובילה לשחיקה של המקצועיות ושל עבודת הצוות בין הרופאים השונים. תוצאים אלו מערערים את טיבה של התרבות הארגונית, את האלטרואיזם של המטפל ואת המחוייבות שלו לחזון הארגון.
ניתן לצפות במס שאלות או נושאים שבדרך כלל עולים במהלך שיחות מסוג זה עם ההנהלה (טבלה 2). על צוות העבודה האמון על רווחת הפרט להיות מוכן להגיב לנושאים אלו בצורה בהירה.
טבלה 2 - תגובות לשאלות נפוצות שיכולות לעלות מההנהלה
שאלה נפוצה | שאלה נפוצה |
בעוד שנכון להגיד ששחיקה משפיעה על מגוון עובדי בריאות, הגורמים המובילים לשחיקה שונים, כמו גם הפתרונות להם בין הקבוצות השונות. מאחר ותוכניות גנריות חייבות להתמקד במה שרלוונטי לכל, ניסיון לפתח תוכנית שתתאים לכלל עובדי מערכת הבריאות מסכן את התוכנית בכך שהיא תתמקד בחוסן נפשי ובפעולות המקדמות את רווחת הפרט והבריאות האישית, מה שהופך את התוכנית ליעילה פחות ואפילו לבלתי יעילה כלל | ”מדוע להתחיל עם רופאים אם שחיקה משפיעה על כלל עובדי מערכת הבריאות?“ |
מנהלי מחלקת משאבי אנוש לא מסוגלים להתעסק בחוסר יעילות בסביבת העבודה הקלינית המהווה תורם משמעותי למצוקת רופאים. כמו כן הם גם לא מסוגלים לעשות את המאמצים הדרושים לחיפוש מודלים חדשים לעבודה הקלינית או לשינוי תהליכי העבודה | ”מחלקת משאבי אנוש כבר דואגת לנושאים אלו“ ”זה חלק מתפקידה של מחלקת משאבי אנוש \ סמנכ“ל משאבי אנוש“ |
מעורבות ושחיקה הם שני דברים שונים. מחקרים כמו גם ניסיונם של ארגונים שונים מראים כי לארגונים יכולים להיות במקביל ציונים גבוהים במדידת מעורבות רופאים כמו גם במדידת שחיקת רופאים וכן השלכות שליליות על איכות הטיפול ועל שביעות רצון המטופל | ”מדדי המעורבות שלנו תקינים“ |
מעורבות ושחיקה הם שני דברים שונים. מחקרים כמו גם ניסיונם של ארגונים שונים מראים כי לארגונים יכולים להיות במקביל ציונים גבוהים במדידת מעורבות רופאים כמו גם במדידת שחיקת רופאים וכן השלכות שליליות על איכות הטיפול ועל שביעות רצון המטופל | ”זה יעלה יותר מדי ואיננו מסוגלים לממן זאת“ |
היה מסוגל לאתר את הספרות המקצועית ולהסיק את הקשר בין עדיפויות אלו (שלרוב כוללות גישה לשירותי בריאות, שביעות רצון מטופלים, איכות, הפחתת עלויות, עבודת צוות ועוד.) לבין שחיקה | ”יש לנו סדר עדיפות שונה“ |
Q&A | שאלות ותשובות
המנכ“ל שלנו נרתם ליצירת את תפקיד סמנכ“ל רווחת הפרט, אבל סמנכ“לים רבים אחרים לא רואים את הצורך בתפקיד זה. כיצד נוכל לעשות את הצעד הבא שירתום סמנכ“לים נוספים למשימה?
ההבנה שדרושים סמנכ“ל רווחת פרט וכן תוכנית רשמית לרוב קיימת אצל חלק מהסמנכ“לים לפני שהיא מגיעה לכולם. בשלב זה, הכרחי לבסס קונצנזוס רחב יותר בקרב ההנהלה עם התייחסות לאלמנטים המודגשים בטבלה 2. צוות העבודה האמון על רווחת הפרט מהווה שחקן מפתח במשימה זה.
אילו תקדימים קיימים בארגונים מובילים אחרים?
אחרי שאוניברסיטת סטנפורד הייתה המרכז הרפואי הראשון למנות סמנכ“ל רווחת פרט בשנת 2007, יותר מ 25 ארגונים מובילים הלכו בדרכה, ובשנת 2019 גם נשיאות איגוד המכללות האמריקאיות (AAMC), מועצת ההסמכה לבוגרי השכלה רפואית (ACGME), והאקדמיה הלאומית לרפואה (NAM) הסכימו שכדאי לכלל ארגוני הבריאות למנות סמנכ“ל רווחת פרט. בשנת 2019 ארגון הרפואה האמריקאי (AMA) יצר את תוכנית הנאה מהעבודה ברפואה (זה קישור) כדי לעזור בקידום התקדמות של ארגונים ובזיהוי ארגונים מובילים. הפרס שווה ערך לפרס הסיעודי Magnet designation ומפרט שישה תחומים בהם הארגון חייב לפעול. בכל אחד מתחומים אלו זמינות דרגות זהב, כסף וברונזה כאשר הדרגה הנבחרת מוגדרת על פי הפרופיל הכללי של הארגון. מעל 20 ארגונים מובילים קיבלו עיטורים אלו בשנת 2019, מתוכם שני ארגונים: המרכז הרפואי של סטנפורד וקליניקת קליבלנד, קיבלו את הדרגות הגבוהות ביותר.
צעד 5: החלט מהו היקף, תפקיד ומיקום סמנכ“ל רווחת הפרט בתוך מבנה הארגון
תפקיד סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) בארגונים שאינם קשורים למערכת הבריאות (למשל, בחברות העוסקות ביצור או בטכנולוגיה) לרוב מצליח לראות את כלל העובדים בארגון. התפקיד לרוב שייך למחלקת כוח אדם שמטרתה, בראש ובראשונה, היא להפחית את עלויות הארגון הקשורות למצבי חולי באמצעות עידוד אורח חיים בריא (כלומר: פעילות גופנית, תזונה, ירידה במשקל, הפסקת עישון) כמו גם על ידי גישות פרטניות לטיפוח הפחתת סטרס וחוסן נפשי. הצורך בנגיעה בעובדים העוסקים בסוג עבודה השונה בתכלית מעבודה במערכת הבריאות לרוב מוביל להתערבויות בגישות ממוקדות פרט (קרי חוסן נפשי, מיינדפולנס, פעילות גופנית, בריאות אישית).
לסמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) תפקיד ופונקציה השונים דרמטית מהמקבילות בארגונים אחרים. תפקיד זה מתמקד בהתייחסות מיוחדת לצרכים של העוסקים במקצועות הבריאות, וזאת באמצעות שיפור יעילות סביבת העבודה (כלומר, הפחתת זמן התיעוד בגיליון המטופל EHR, שיפור זמני תהליכי עבודה, ייעול לוחות הזמנים ויצירת חלופות טיפוליות) וכן שיפור היבטים שונים של התרבות הארגונית (טיפוח אחוות עמיתים וקהילתיות בין בעלי מקצועות שונים, קידום התנהגויות מנהיגות בקרב מנהלי מחלקות ומנהלים מקצועיים, יצירת תמיכה בין עמיתים לכבודה וכן יצירת משאבי תמיכה עבור אלו המצויים במצוקה).
תפקידי המפתח של סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) כוללים את היכולת לסחוף ולהוביל באמצעות השפעה (טבלה 3). בשיתוף הצוות שלהם, על סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) לתקשר מדוע רווחת הפרט של רופאים והעיסוק בה חשובים להצלחת הארגון. עליו להעריך את התרבות הארגונית הקיימת בהווה ולקדם איכויות חשובות כמו הוגנות, מנהיגות מעורבת, אחוות עמיתים, כבוד הדדי ומקצועיות. חלק מתפקידם הוא להבטיח שרווחת הפרט של רופאים מהווה חלק מהחלטות המפתח של הארגון.
טבלה 3 - תפקיד סמנכ“ל רווחת הפרט
תחומי אחריות בלתי ישירים | תחומי אחריות ישירים |
תקשור החזון לעובדי הארגון, מדוע עיסוק ברווחת הפרט של רופאים חשובה להצלחת הארגון | הערכת היקף הבעיות הקיימות, ביצוע מדידות והשוואת נתונים, וכן ניטור השפעת התערבויות |
עזרה בקידום איכויות מפתח כמו, הוגנות בארגון, מנהיגות מעורבת, אחוות עמיתים, כבוד הדדי ומקצועיות | דיווח התוצאות באמצעות הארגון (שימוש במחלקת תקשורת פנים ארגונית יכול לעזור במשימה זו) |
להבטיח שרווחת הפרט של הרופאים מהווה חלק מהחלטות המפתח של הארגון | יצירת אסטרטגיה ארגונית רחבה |
עזרה, למנהלי הארגון, במציאת הקשר בין עבודתם לבין רווחת הפרט של המטפל | יישום חלקים רלוונטים מהאסטרטגיה ועזרה בניטור התקדמות איזורי אחראיות אחרים הקשורים לחלקים אחרים של האסטרטגיה |
פיקוח על המאמצים הרלוונטים ביותר, שנעשים על ידי המערכת, לשיפור ברמה המקומית בארגון |
על סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) להיות מסוגל לעזור למנהלים אחרים לראות בין עבודתם לבין רווחת הפרט של הרופאים. תפקיד זו כולל למשל עזרה לסמנכ“ל הרפואה בהבנת ההזדמנות לשיפור חווית המשתמש במילוי הגיליון הרפואי (EHR) על ידי הפחתת העול האדמינסטרטיבי הכרוך בשימוש בו, או עזרה לאחראי על הוראות פנים בארגון להבין שהדרך בה רגולציה חיצונית מתפרשת בארגון יכולה ליצור עומס בעבודה המשרדית עבור המטפל.
לסמנכ“ל רווחת הפרט ולצוות שלו או שלה אחריות ישירה על מספר מימדים ופעילויות. עליהם להעריך את רווחת הפרט הנוכחית של הרופאים בארגון, לערוך השוואה בין הארגון לבין ארגונים אחרים, ולנטר את רווחת הפרט לאורך זמן. עליהם לדווח על תוצאות ממצאים אלו, באמצעות שקיפות המידע בארגון, הן לצוות הרופאים בארגון והן להנהלת הארגון ולמטה בית החולים. בשיתוף הצוות שלו או שלה, על סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) לפתח אסטרטגיה שתוביל להתקדמות בארגון ותאפשר יישום מהלכים שיבואו בהלימה עם אסטרטגיה זו. על סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) לפקח על מאמצים ברמת הארגון שתפקידם לעודד שיפור ברמה המקומית בארגון.
Q&A | שאלות ותשובות
להיכן כדאי שסמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) יהיה משוייך בארגון?
היות ולרווחת הפרט של הרופאים חשיבות גדולה בארגון וכן תפקיד חיוני בהוצאה לפועל של חזון הארגון, הכרחי שהאדם המוביל את המאמץ בקידום רווחת הפרט יהיה חלק מהדרג הניהולי הבכיר כך שיוכל להיות באינטראקציה עם סמנכ“לים נוספים וכן עם מנהיגי הארגון. הלכה למעשה, תפקיד סמנכ“ל רווחת הפרט דומה במעמדו לסמנכ“ל בקרה ואיכות, סמנכ“ל משאבי אנוש, מנהל מערך הסיעוד או מנכ“ל הארגון
למי כדאי שסמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) ידווח?
רוב המחזיקים בתפקיד סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) מדווחים ישירות למנכ“ל הארגון, בדומה לסמנכ“לים אחרים בארגון.
אנו מתנגדים לכך שסמנכ“ל רווחת הפרט ייתן דין וחשבון לסמנכ“ל כוח אדם, סמנכ“ל חווית המטופל או סמנכ“ל בקרה ואיכות, וזאת על מנת שניתן יהיה להימנע ממידור ומצמצום מרחב הפעולה של סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO). היות ומשימתו של סמנכ“ל רווחת הפרט חייבת להיות משמעותית בכדי שתוביל להתקדמות ברמת המערכת, יש לשים לב שתפקיד זה לא יכול להיות מוסף לחובותיו של סמנכ“ל אחר. אם חשובה התקדמות משמעותית בתוך הארגון היא לא תוכל להיעשות על ידי סמנכ“ל אחר שלו התחייבויות וסדרי עדיפויות קודמים, כמו גם תחומי אחריות נוספים.
האם כדאי שסמנכ“ל רווחת הפרט יהיה חלק ממחלקת כוח האדם?
שיוך זה אינו אידאלי. במרכזים רפואיים רבים הרופאים אינם עובדים שכירים של בית החולים, אלא עצמאיים העובדים תחת תנאי חוזה העסקה או שמשוייכים לאוניברסיטה או לבית ספר כלשהו לרפואה. גם במודלים של פעילות קלינית של העובדים, מנהלי מחלקת משאבי אנוש לא מסוגלים לטפל בחוסר היעילות הקיים בסביבת העבודה הקלינית, המהווים התורם המשמעותי ביותר למצוקה בקרב רופאים. כמו כן, אין ביכולתם לספק את המשאבים הדרושים למציאת מודלי עבודה חדשים (למשל, תיעוד בצוות [זה קישור]) או להובלת שינויים בתהליכי העבודה. באמצעות יצירת תפקיד נפרד ברמת סמנכ“ל, הארגון יכול להתמודד עם פערים אלו.
האם כדאי שסמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) יהיה אחראי רק על רווחת הפרט של הרופאים או על רווחת הפרט של כלל העובדים בארגון?
בחלק מהארגונים סמנכ“ל רווחת הפרט אחראי על התמודדות עם האתגרים שמציבים רופאים, בעוד שבארגונים אחרים תחום העבודה שלו כולל גם סטאז‘רים, מתמחים וסטודנטים לרפואה. במרכזים אחרים התפקיד מורחב אפילו לכלל הצוות הקליני, כולל אחיות, בעלי מקצועות פרא רפואיים ובעלי תפקידים נוספים במערכת הבריאות. יש לציין כי על המשאבים העומדים לרשות סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) לגדול בהתאם להיקף מרחב העבודה שלו. האתגרים והצרכים התורמים למצוקה תעסוקתית בקרב רופאים, אחיות, בעלי מקצועות פרא רפואיים, סטודנטים לרפואה, סטאז‘רים ומתמחים שונים בין אחד לשני.
גישה אחת שתתאים לכלל תוביל לכישלון כמעט ודאי ותהווה בזבוז משאבים. על פי השקפת עולמנו על מספר חברי הצוות וכמות המשאבים המוקצים לגדול ב 50% עד 100% עבור כל קבוצה שנוספת (רופאים, אחיות, בעלי מקצועות פרא רפואיים, סטאז‘רים \ מתמחים, סטודנטים לרפואה).
לארגונים רבים קיימות תוכניות נרחבות שמטרתן קידום רווחת הפרט ושיפור סביבת העבודה של האחים והאחיות באמצעות תוכנית מגנט Magnet program כמו גם תוכניות אחרות. אחים ואחיות הם לרוב חלק מקבוצה המקיימת משא ומתן על צרכים ספציפיים וכן שיפורים שיש לבצע באופן קבוע. מאחר ותהליכים אלו מספקים ערוץ תקשורת דרכו הרבה מהאתגרים של אחים ואחיות יכולים להשתפר, אחד הצרכים שנשאר ללא מענה ברוב הארגונים הוא רווחת הפרט של הרופאים. מסיבה זו, תפקיד הליבה של סמנכ“ל רווחת הפרט בארגונים רבים מתמקד, בראש ובראשונה, בהתמודדות עם אתגרים של רופאים.
צעד 6: החלט על המשאבים שיהיו נגישים עבור סמנכ“ל רווחת הפרט ויתר הצוות שלו
מינוי סמנכ“ל שישגיח על רווחת הפרט אינו מספיק אלא אם יסופקו למנהיג זה המשאבים והסמכויות המתאימות שיפיקו את התוצאות הרצויות. לכן, בנוסף להגדרת התפקיד והתחומי האחריות של סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO), על צוות העבודה האמון על רווחת הפרט להמליץ על משאבים מתאימים עבור הסמנכ“ל וכן הצוות ההתחלתי שיוכל לתמוך בתהליך. על סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) להוביל צוות מאורגן במרכז בו הוא פועל או כחלק מתוכנית אותה הוא מפעיל.
לכל הפחות, מצוותו של סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) נדרש:
-שותף או עוזר מנהלי.
-מספר מנהלי פרוייקטים בעלי מומחיות בשיטות לשיפור על מנת שיוכלו לפקח על יוזמות לשיפור.
-חברי צוות שנועדו להתמודד עם צרכים ספציפיים של דיסיפלינות אחרות, כמו אחיות, סטודנטים לרפואה, מתמחים או בעלי מקצועות פרא רפואיים.
שיתוף פעולה עם מומחים לשינוי תרבות ארגונית (חוקרי ארגונים, מומחים לעסקים, או, מדי פעם, פסיכולוגים ארגוניים), כתלות במומחיותו של סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO), יכולים להיות שימושיים בבנית תוכניות לשינוי התרבות הארגונית. דרושים משאבים ספציפיים בהתאם להיקף התוכנית, הפיזור הגיאוגרפי של הארגון, ובדרך בה הארגון מבצע הערכות ובדיקות: ביקורת פנים או או ביקורת ממקור חיצוני.
צעד 7: החלט כיצד להעריך את ההתקדמות וההשפעה של סמנכ“ל רווחת הפרט
על צוות העבודה האמון על רווחת הפרט להגדיר את המדדים על פיהם יוערכו הן התקדמות הארגון כמו גם יעילות סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) וצוותו. בנוסף, עליהם להגדיר גם את המדדים שיבחינו בין השניים.
כשם שהארגון משפר את האיכות ואת המגוון בו, התקדמות הארגון ברווחת הפרט דורשת הצטרפות ופעולה של כלל מנהיגי הארגון. כישלון בשיפור האיכות והמגוון בארגון הם לרוב השתקפות של מחוייבות הארגון והנהגתו, בהשוואה ליעילות סמנכ“ל איכות הטיפול וחווית המטופל. במילים אחרות, יתכן מצב בו סמנכ“ל איכות הטיפול וחווית המטופל וכן סמנכ“ל מגוון וגיוון בארגון יבצעו את עבודתם, בהתאם לתחומי האחריות שלהם, בהצטיינות, בעוד שהתקדמות הארגון תהיה בינונית וזאת עקב החלטות אחרות המתקיימות בארגון.
בדומה לתיאור זה, סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) לא יכול להיות לקחת אחריות על ציון השחיקה של הארגון. אבל, הוא יכול וראוי שיהיה אחראי על פיתוח והדרכה של אסטרטגיה ארגונית רחבה שתקדם את רווחת הפרט. לכן, הכרחי להגדיר את מדדי הארגון (עליהם אחראית הנהגת הארגון) וכן את תחומי האחריות עליהם אמונים סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) וצוותו) על פיהם ניתן יהיה למדוד את ביצועיהם.
טבלה 4 - מדדים ארגוניים
מדדים ארגוניים |
סיפוק מקצועי מול שחיקה בארגון בהשוואה לנקודת המוצא של מדדים אלו |
מספר המחלקות עם רמת שחיקה גבוהה או סיפוק מקצועי גבוהה בהשוואה לנקודת המוצא של מדדים אלו |
רמת תחלופת עובדים |
מספר הרופאים המפחיתים אחוזי משרה |
שביעות רצון מהמערכת הממוחשבת בארגון |
הערכת ההתאמה בין ערכי הרופאים לבין ערכי הנהגת הארגון |
ציון המנהלים מהשורה הראשונה בארגון |
הכרה מארגון הרופאים האמריקאי (AMAׂ) בתוכנית הנאה מהעבודה ברפואה |
טבלה 5 - תחומי האחריות של סמנכ“ל רווחת הפרט וצוותו
תחומי האחריות של סמנכ“ל רווחת הפרט (CWO) וצוותו |
פיתוח תוכנית ארגונית רחבת היקף שתקדם את רווחת הפרט והסיפוק המקצועי |
אספקת הערכה מדוייקת עבור:
|
אספקת מידע רלוונטי וישים בנוגע לתחומים אלו למנהיגים אחרים בארגון |
זיהוי מטרות לשיפור בתחומים אלו |
זיהוי יחידות מתקשות ומתן עזרה ותמיכה, כמו גם המלצות וטקטיקות עבודה שיעזרו ליחידות אלו להשתפר |
תמיכה והגנה על רווחת הפרט של הרופאים בכלל ההחלטות הארגוניות |
הגנה על המשאבים הדרושים לשיפור רווחת הפרט של הרופאים |
פיתוח אוגדן משאבים בו רופאים יוכלו להשתמש כדי לטפח רווחת פרט אישית |
פיתוח רשת ארגונית רווחה עבור רופאים במצוקה |
פיתוח הדרכות שיעזרו למנהלי יחידות לטפח רווחת פרט באופן יעיל במחלקתם |
קישור תחושת בעלות משותפת לשיפור רווחת הפרט בקרב רופאים |