הכתבה דנה בחשיבות של שיפור בטיחות המטופל והפחתת שחיקת אחים/ות באמצעות שימוש בטכנולוגיות ותהליכי עבודה מתקדמים.
אחד הגורמים העיקריים לשחיקה בקרב אחיות הוא העומס הכרוני הנגרם מריבוי מטופלים. גורמים נוספים כוללים עומס עבודה מוגזם, היעדר תמיכה ארגונית ומחסור בציוד וטכנולוגיות נחוצות. אלה תורמים לקשר בין שחיקה לבין עלייה באירועי בטיחות מטופלים, כגון טעויות רפואיות, ירידה בשביעות רצון המטופלים והמשפחות, ודירוגי בטיחות ואיכות נמוכים יותר.
הכתבה מציעה כי מנהיגי מערכת הבריאות יכולים לנקוט צעדים פרואקטיביים לשיפור סביבת העבודה של האחיות כדי ליצור תרבות של בטיחות, למנוע טעויות ולהפחית שחיקה. מחקרים מראים כי תוצאות בטיחות המטופל קשורות לאיכות סביבת העבודה, תהליכי עבודה וכלים מתאימים, והקשר ההדדי בין שחיקה למעורבות.
אחד התחומים בהם תהליכי עבודה וכלים יכולים לשפר את בטיחות המטופל ויעילות הצוות הוא בהכנת הזנה לתינוקות. פגים ותינוקות מאושפזים לעיתים קרובות זקוקים להזנה עשירה בקלוריות, מה שדורש חישובים מתמטיים מדויקים. טעויות בחישובים אלה עלולות להוביל לנזק למטופל, אך קשה לזהות אותן ולעיתים קרובות הן עוברות ללא הבחנה.
הכתבה מציעה פתרון טכנולוגי לבעיה זו בצורת מערכת סריקת ברקודים אוטומטית לחישוב מתכוני הזנה. מחקרים הראו כי שימוש במחשבון מינון אוטומטי הפחית משמעותית טעויות בתרופות, ויישום מערכת סריקת ברקודים להכנת הזנה לתינוקות הפחית את הזמן היומי שמושקע בבדיקת הוראות הזנה ביותר מ-50%.
לסיכום, הכתבה מדגישה את החשיבות של אימוץ טכנולוגיות ותהליכי עבודה מתקדמים כדי לשפר את בטיחות המטופל, להגביר את היעילות ולהפחית את הסיכון לשחיקת צוות. היא מציעה כי שימוש בכלים כאלה יכול לא רק למנוע טעויות בהכנת הזנה, אלא גם לחסוך זמן לצוות, להפחית לחץ במקום העבודה ולשפר את שביעות הרצון של האחיות.