הדוח עוסק באתגרים המרכזיים שעומדות בפניהם מערכות הבריאות באירופה לאחר מגפת הקורונה, תוך התמקדות בשתי סוגיות מרכזיות: מחסור בכוח אדם רפואי והזדקנות האוכלוסיה.
הסוגיה הראשונה היא המחסור בכוח אדם רפואי, בעיה ארוכת טווח שהחמירה בשל העומס העצום שהמגפה הציבה על מערכות הבריאות. הדוח מדגיש כי בשנת 2022 התמודדו מדינות האיחוד האירופי עם מחסור של 1.2 מיליון רופאים, אחיות ומיילדות, בהתאם לספים המינימליים הנדרשים לכיסוי בריאותי אוניברסלי. בנוסף, הוא מציין את ההשפעה של הזדקנות כוח העבודה הרפואי על הצורך להחליפם באנשי מקצוע חדשים. בעוד שחלק מהמדינות בוחנות גיוס עובדים ממדינות אחרות, גישה זו עשויה להעמיק את המחסור במדינות המוצא ואינה פתרון בר-קיימא לטווח הארוך. הדוח מציע שלוש אסטרטגיות מרכזיות להתמודדות עם המחסור:
הגברת הכשרת אנשי מקצוע חדשים.
שימור עובדים במקצוע על ידי שיפור תנאי העבודה שלהם.
קידום חדשנות במתן שירותי בריאות תוך ניצול יעיל יותר של כוח האדם והטכנולוגיות החדשות. כלים אלו נועדו להבטיח מענה לטווח הקצר והארוך כאחד, תוך התאמה לצרכים המשתנים של מערכות הבריאות.
הסוגיה השנייה עוסקת בהזדקנות אוכלוסיית אירופה, תוך בחינת מגמות עכשוויות ודיון בדרכים לקידום אריכות ימים בריאה שיקטינו את העומס על מערכות הבריאות והטיפול לטווח ארוך.
מדובר בצעד ראשון במחזור הדוחות State of Health in the EU, המעניק בסיס להמשך עבודה אסטרטגית באיחוד האירופי.