מחקר זה עוסק בקשר בין כוונות אלטרואיסטיות של אחיות ואחים לבין שחיקה בעבודה.
רבים בוחרים במקצוע הסיעוד מתוך כוונות אלטרואיסטיות, אך לעתים נתקלים בחסמים המונעים מהם לפעול על פי כוונות אלו, מה שעלול להוביל לחוסר שביעות רצון או שחיקה.
מטרת המחקר הייתה לבחון את התוקף, העקביות הפנימית והמהימנות של כלי חדש בשם "סולם ביצוע אלטרואיסטי בסיעוד" (NAES), אשר נועד להעריך את התפיסה של אחיות ואחים לגבי יכולתם לעזור לאחרים באמצעות עבודתם. המחקר כלל 843 אחיות ואחים בבתי חולים לטיפול אקוטי, שנסקרו בין ינואר למרץ 2023. המשתתפים מילאו את שאלון ה-NAES, שאלון שחיקה בעבודה של קופנהגן, ושאלון שביעות רצון של עובדים בתחום הבריאות.
ממצאים עיקריים:
ניתוח EFA חשף מבנה דו-גורמי המסביר את השונות בתשובות המשתתפים לשאלון: מעורבות אלטרואיסטית בעבודה ומחסומים ארגוניים לביטוי אלטרואיזם.
תשעה פריטים בכלי נשמרו והראו עקביות פנימית חזקה.
נמצא קשר משמעותי בין שני הגורמים של ה-NAES לבין שחיקה ושביעות רצון בעבודה, מה שמראה כי ביצוע אלטרואיסטי גבוה יותר קשור לשחיקה נמוכה יותר ושביעות רצון גבוהה יותר בעבודה.
הממצאים הראשוניים תומכים בשימוש ב-NAES ככלי תקף ומהימן. הם מראים שיש קורלציה בין כוונות אלטרואיסטיות לבין שחיקה. החוקרים מסיקים כי התערבויות שמטרתן לשפר את היכולת לפעול באופן אלטרואיסטי עשויות להפחית שחיקה בקרב אחיות ואחים ובכך לשפר את שימור כוח האדם במקצוע.