מחקר זה ביקש לחשוף את הגורמים המשפיעים באופן משמעותי על תנאי העבודה בחדרי מיון ברחבי אירופה.
בשלב הראשון, נערך סקר ספרות מקיף על תנאי עבודה במחלקות מיון. לאחר מכן, נערכו ראיונות מובנים עם 18 מומחים מתחום רפואת חירום מ-6 מדינות אירופאיות שונות, הבאים ממוסדות רפואיים מגדלים שונים. המומחים דירגו את החשיבות של גורמים שונים הקשורים לתנאי עבודה, רווחת עובדים ודרכי התערבות. בסבב השלישי, המומחים דירגו את הרלוונטיות של הפריטים שהתקבלו בסבב השני, כשהם מסווגים לקטגוריות שונות. ממצאים עיקריים:
גורמים כגון אתגרים מקצועיים, מוטיבציה אישית ומורכבות המקרים תורמים לשביעות רצון העובדים.
עומס עבודה גבוה, הפרעות בזרימת העבודה, לחץ זמן, טעויות רפואיות ותחושת עומס יתר פוגעים ברווחת העובדים.
גורמים שליליים אלו קשורים לעייפות פיזית, תשישות ותחושת שחיקה.
תנאי עבודה ירודים עלולים להשפיע לרעה על איכות הטיפול המוענק למטופלים עקב שגיאות רפואיות יותר תכופות, ירידה בריכוז ויחס פחות אישי למטופלים.
תנאי עבודה גרועים עלולים לגרום לעובדים לעזוב את המקצוע או את המוסד הרפואי, מה שמוביל למחסור בכוח אדם מיומן ומגדיל את העומס על העובדים הנותרים.
תחלופת עובדים גבוהה והיעדרות מהעבודה גורמים לעלויות גבוהות למערכת הבריאות.
קיומה של תמיכה חברתית בין העובדים, הנהלה תומכת והכרה בהישגים תורמים לשביעות רצון העובדים ומפחיתים את השפעות הגורמים השליליים.
המומחים הציעו מגוון רחב של אפשרויות לשיפור תנאי העבודה, אך לא הייתה הסכמה גורפת לגבי היעילות של כל אחת מהן.
המחקר מדגיש כי תנאי העבודה במחלקות מיון מושפעים מגורמים חיצוניים הקשורים למערכת הבריאות ולא רק מגורמים פנימיים הקשורים לעבודה עצמה. למרות השונות בין מערכות הבריאות במדינות השונות, המחקר מצא גורמים משותפים המשפיעים על תנאי העבודה במחלקות מיון. שיפור תנאי העבודה במחלקות מיון דורש התמקדות בגורמים חיצוניים כגון עומס עבודה, תכנון משמרות, תמיכה אדמיניסטרטיבית ומשאבים נוספים.