המאמר דן בפער המגדרי בשחיקה בקרב רופאים ומציע כיצד בינה מלאכותית (AI) יכולה לסייע בפתרון הבעיה
למרות התקדמות בשוויון מגדרי ברפואה, רופאות עדיין חוות רמות גבוהות יותר של שחיקה בהשוואה לעמיתיהן הגברים. נתונים מ-2023 מראים כי 54.5% מהרופאות דיווחו על תסמיני שחיקה, לעומת 42% מהרופאים הגברים. פער זה מתבטא גם בזמן שמוקדש לעבודה מנהלית, כאשר רופאות מבלות בממוצע 41 דקות יותר ברשומות רפואיות אלקטרוניות על כל 8 שעות של זמן מתוכנן עם מטופלים.
לנוכח מצב זה, הבינה המלאכותית (AI) מציעה תקווה חדשה. ד"ר טינה שאה, מומחית בנושא, מציעה מספר דרכים בהן AI יכולה לסייע בהפחתת העומס ושיפור הרווחה של רופאים, במיוחד נשים. בין היתרונות הפוטנציאליים: הפחתת נפח הדואר הנכנס, ייעול התיעוד הקליני, והגברת השקיפות לגבי פערים מגדריים בעבודה. למשל, חלק מהרופאים כבר חוסכים עד 3 שעות ביום בתיעוד קליני באמצעות AI.
עם זאת, ד"ר שאה מדגישה את הצורך במחקר נוסף כדי להבין את ההשפעה המדויקת של AI על שחיקת רופאים ולהבטיח יישום שוויוני של הטכנולוגיה. המטרה הסופית היא להשתמש ב-AI ככלי להשוואת העומס הכולל בין רופאות לרופאים ולשפר את הרווחה הכללית של כל העוסקים ברפואה. בכך, AI עשויה לשמש כ"משווה" שיסייע בצמצום הפערים המגדריים בתחום הרפואה ויתרום לעתיד בר-קיימא יותר במערכת הבריאות.